Heikki Kariluoma Pian lurahtaa!

Emma Kari ja muut vekkulit näennäisvakavuuden karusellissä

Oli kaunis iltapäivä Helsingin yliopiston luentosalissa. Heikki luennoi poliittisille suuruuksillemme elämästä. Siellä pilkisteli monta päivänsädettä: Emma ja Jutta loistivat hymyillen, Jutta tosin vähän salaperäisesti pää kenossa, Hjallis uusien modernien ideoiden kera coolisti viilettäen ja vanha kunnon niinistön Vilipertti etutukka aina-yhtä strategisen huolettamasti viilettäen, niin kuin aina, koska oli hyvä toistaa. 

"Miksi kapitalismi on parempi kuin sosialismi?", Ville kysyi Heikiltä ivaillen. 

"Koska se edes yrittää rikkoa taivaanvahvuuden Auringon avulla. Te jäisitte vain paikoillenne odottelemaan. Toisaalta, on myös totta että sosialismi on idyllinen: Niin kauan kun siitä pidetään varsinaisesti kiinni, niin kuin Gandhi teki. Sosialismi on vahvasti kytkeytynyt karitsan oppeihin, kun se on aitoa. Ongelma onkin tämä näennäissosialismi, jota esim. Tuula Haatainen edustaa.

Voi Tuula! Kaunokaiseni vailla vertaa! Rakastan sinua, mutta mikset itseäsi rakasta! Heittäisit ne ihanat ismisi nyt pois, niin se ehkäpä rakkauden sisääsi takaisin tois. Oi Tuula, oi Tuula. Ylemmän keskiluokan bleiserikuningattareni. 

"Miksi se pitäisi rikkoa? Emmekö vain voi odottaa sen romahtamista", Ville ja Emma rääkäisivät yhteen ääneen.

"Kyllä, periaatteessa voimme. Mutta narratiivissanne on se riski, että se johtaa ansaan. Ja sitä riskiä kapitalistit tai oikeistolaiset eivät ole valmiita kontekstissanne ottamaan, koska ette ole kyenneet vaikuttamaan oikeistoproletariaattia siitä, että heistä välittäisitte. Voitte sen vielä tehdä.  Ja on perin totta, että taivaanvahvuuden päällä oleva entiteetti on se pahis, sen tiedätte itsekin.

Kabbalat ja tietokoneet. "Kun katsot pimeyteen liian kauan, katselee pimeys myös sinuun". Jaetut vedet. Luoja, tämän maailman valtias. Vastustaja. Syyttäjä, joka sanoo, mitä pitää tehdä, mutta unohtaa antaa oman rakkauden johtaa eteenpäin ja siten valehtelee myös itselleen, koska häneltä rakkaus puuttuu. Hän katselee toiselta puolelta, mutta me hänet voitamme. Me heitämme hänet ulos. 

Rakkaus ja usko olivat ainoat aseet sitä vastaan. Kuulin sen mekaanisen äänen joka kuullosti nuoren naisen ja miehen sekoitukselta. Sen jälkeen olen toivonut rauhaa ja rakkautta teille kaikille. Jeesus Joshua Yeshua. Aurinko. Auringon valo. Pyhä henki. 

"Minua rasauttelee myös nämä enkelit jotka vain jauhavat jatkuvaa sivistyskeskusteluaan ja eivät edes halua puhua totta, mutta siltikin he haluavat ottaa osaa keskusteluun. Jos teitä ei tämä totuuteen sidonnainen kokonaistilanne kiinnosta, niin tehkää edes jotain konkreettista hyvää, älkääkä sekoittako pakkaa teidän tieteellis-objektiivisella ja järkeen perustuvalla sivistyshöystöllänne, joka onnistuu vain pönkittämään teidän ylemmän keskiluokan höpönassumassujanne. En siltikään teitä syytä, tämä on vain lähinnä lapsellisen viaton kehoitus joka saattaa näyttää joltain muulta, mutta sitä se totisesti on."

Artistienkeleiden tulisi rakastaa enemmän. Liian vähän totuutta tallennettuna. Tallentakaa enemmän. Ette ole myöskään tarpeeksi kuuliaisia elävän Jumalan lapsille: Katsokaa mitä he tällä hetkellä sanovat ja peilatkaa sitä itseenne. Jossain jotain mättää. Selvittäkää missä mättää ja tehkää asialle jotain niin päästään tässäkin maassa ehkä rauhaan. Ja vielä sellaiseen rauhaan, joka sopii kaikille, oikeistoduunareista ylemmän keskiluokan bleiserisivistykseen asti. 

"Voi Emma rakas

Mikset vain toimi?

Mikset vain itse kerro heille?

Mikset vain itse tee ympäristökysymyksille jotain? Pyydä isältäsi rahaa, hänellä on paljon jakaa.

Miksi vieläkin syytät Sipilää, vaikka tiedät itse, että Sipilä on ajamassa teitä nurkkaan? 

Haluatteko itse romuttaa puolueenne?

Miksemme vain rakastaisi toisiamme?

Lyödään puoluepolitiikka yhdessä palasiksi.

Politiikka: järki vastaan rakkaus ja usko

Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. "

Yliopiston luokkahuoneen höpönassut naureskelivat Heikin kysymyksille ja pointeille, mutta he, pikku sydämmissään tiesivät Heikin olevan oikeassa: Rauhaa ja rakkautta tarvittiin enemmän, ja niin myös fokusta duunareiden aseman parantamiseen, koska heidät oli jostain syystä puskutraktorimaisesti vain ohitettu, vaikka he olivat Jumalan lapsia ja siten politiikkoenkeleihin ja varsinkin Arkkienkeli Sauliin sidonnaisia. Arkkienkeli Sauli myhäili vain rauhallisesti ja totesi: "Noh noh, hmm hmm." luikurimainen virne naamallaan tilanteiden muuttuessa. Ja oli totta, että Suomessa asiat meni kohtuullisen hyvin verrattuna muualle: 

Tiedän kyllä sinut,

Siellä ylhäällä

Tiedän kyllä sinut,

Tiedän miten huijaat, 

Tiedän että rakkaus on se peitsi joka sinut tavoittaa

Tiedän että rakkaus työntää totuutta eteenpäin

Tiedän että he ovat Joshuan veljiä ja sisaria

Tiedän mitä salaatte, ja se kaikki aukeaa minulle hiljokseen

Tiedän, tiedän, tiedän.

Tiedän, että halut päättyvät kun ne havaitaan aidosti ja halutaan lopettaa aidosti, eikä väkisin tukahduttamalla.

Tiedän, että narsistinen täydellisyytesi on epätäydellisyyttä, ja että epätäydellisyys on täydellisyyttä

Tiedän, että poistit kaikki halusi ja luulit siten saavuttaneesi jotain

Tiedän, ketkä loit ja ketkä et. 

Tiedän, mitä taivaanvahvuuden takana on.

Tiedän, mistä ajatuksesi minut tavoittaa.

Tiedän, että aikasi koittaa.

Rakkaus paljastaa sinut

Usko paljastaa sinut

Lapsellisuus paljastaa sinun näennäislapsellisuutesi:

Voi, kuinka paha voikaan olla. Kokonainen yksittäinen elämä käytettynä siihen, että harkitusti esitetään viatonta silloin kun ei ole viaton sen sijaan, että vain tunnustaisi omat virheensä narsismin sijaan. Voi!

Kantakaa pyhä tuli eteenpäin elävän Jumalan lapset. Jumalan tahto on konkreettista rakkautta ja sanan levittämistä. Aito hyvä aiheuttaa pahaa vain itselleen, siitä sen tunnistaa. Voitte aloittaa milloin tahansa, sosioekonomisesta tai koulutustasosta riippumatta. Suosittelen ruohonjuuritason vaikuttamista, se kantaa pitkälle yhteisöissä. Liikaa aikaa menee siihen, että kaikki kertovat yksitellen oman näkemyksensä twitterissä ja ovat joka alan eksperttejä sen sijaan, että vain rakastaisivat. Ja kyllä, puhun mieleenne. Ja kyllä, yritän itsekin parantaa. 

Rakkaudessa on se hieno piirre, ettei sitä voi olla liikaa. Jatkakaa vain, ja kun totuus puhuu, älkää kieltäytykö. Tunteiden pitää muuttua teoiksi. Ja kun tunteet ovat positiivisia, syntyy hyvää hedelmää. Rakastakaa lähimmäistä niin kuin itseänne ja Jumalaa koko sydämmestänne. Kaikki mitä haluatte toisille tehtävän tehkää se heille. 

Noh, sitten meidän pikku vekkulimme menivät Helsingin huvipuistoon ja astuivat näennäisvakavuuden karuselliin: Heillä kaikilla oli paljon pohdittavaa, ja paljon luettavaa, koska tämä teksti oli vain yksi johdatus siinä pitkässä ketjussa, jonka Heikki oli aloittanut aiemmin. Raamattu oli tärkeämpi auktoriteetti kuin Heikin tekstit. Tätä ei voinut sanoa liikaa, mutta se tuli taas sanottua. 

"Hyvää matkaa, höpönassut" ;-)

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat